keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Still Light

Veera Välimäen Still Light Tuniciin ihastuin heti ensi silmäyksellä ja päätin, että joskus teen sen. Ohut, mutta lämmin, pitkä, taskullinen tunika. Ihanaa!

Nyt paita/tunika on vihdoinkin valmis. Tai no, neulottua sen sain loppuun jo pari viikkoa sitten, mutta nyt se on kylvetetty, kuivatettu (tasona, ei kummempia pingotuksia), nappi ommeltu ja kuvattu. Kamerasta toki oli akku loppu, joten kokeilin uuden puhelimen kameraa ja peiliä sen sijaan, että olisin opetellut käyttämään jalustaa ja itselaukaisinta.


Paitaa oli kiva tehdä pääasiassa, vaikka onkin sileää oikeaa. Välillä paita sai jäädä odottelemaan ja tein pienempiä juttuja, etten kyllästyisi paitaan. (Aloitin paidan 20. marraskuuta, viime vuotta.)

Paita neulottiin ylhäältä alas pyörönä ja hihat ja taskut tehtiin vartalon jälkeen. Ei saumoja, yksi tärkeimmistä syistä, miksi tykkään neuloa tällä tavalla paitoja.


Hihojen neulominen on aina tuskastuttavaa, ja päätin tähän vielä tehdä ohjeesta poiketen pitkät hihat...


Tuntuu ihanan pehmeältä ja lämpimältä! Otan varmasti heti huomenna jo käyttöön tämän. :)


Tein helmasta vähän lyhyemmän kuin ohjeessa, koska pelkäsin langan loppuvan kesken. No, loppui se silti kesken.

Ja koska en voinut kunnolla tarkistaa, millä puikoilla innoissani aloitin, aloitin liian pienillä. Tein M-koon ohjeen mukaan "tuurilla ne laivatkin seilaa" -periaatteella. Pyöröt olivat niin lyhyet, etten voinut sovittaa paitaa.


Taskut oli helppo tehdä. Omassani tosin epäilyttää, että ompelinkohan silti ne vähän väärään kohtaan kiinni "pohjastaan"...

Langanpätkiä oli pääteltävänä miljoonaviissataatuhatta. Ja sehän ei lempipuuhaani ole, mutta sainpa tehtyä.


Ihana! Ja olen todella todella tyytyväinen lopputulokseen! Lempivärini (jos joku ei jotenkin jo arvannut... ihan ku löytyis muutakin tuon väristä...) ja ihana lanka ja ihana malli ja ... i-ha-na.

Nappi niskassa
Malli: Still Light Tunic
Lanka: Drops Alpaca
Puikot: 2,5 mm pyörö
Langankulutus: Noin 9,5 kerää eli 475 grammaa (en ole jaksanut punnita :D)

6 kommenttia:

  1. Oi vau mikä paita, mäkin haluun! :D

    VastaaPoista
  2. Tosi sievä tuli sinun tuninkastasi! Kauniin värinenkin se on. :) Se langanpäiden päättely on kyllä tuskastuttavaa puuhaa näin isossa neuleessa. Huh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      Vaikka mulle on opetettu, ettei solmuja saa tehdä lankaan niin taidan jatkossa tehdä magic knot:eja. :D

      Poista

Kommentit ovat tervetulleita! :)