tiistai 2. huhtikuuta 2013

Maaliskuun sukat ja Rontin unipussi

Maaliskuun sukkahaastesukiksi valitsin ihkulankasukat. Ihkulangaksi valikoitui Wollmeise, sukkamalli vinkattiin Ravelryssä ja ihana kanssaräveltäjä lähetti Wollmeise-jämän kärkeä, kantapäätä ja reunusta varten.


Ihan putkeenhan kaikki ei taas mennyt. Eikun! Menipäs! Ainoastaan tuli vääränkokoiset alkuperäiselle saajalle. Vääränkokoiset miehelle. No itsestäni en edes sano mitään, kuvissa miehen jalat 43-44, mulla on 37. :D

Langanpäitä en meinannut jaksaa millään päätellä. Sukkien valmistumisesta meni yli viikko tähän päivään. Äsken otin itseäni niskasta kiinni, päättelin sukat ja kuvasin ne. (Yritin muuten miehelle sanoa, että sen pitäisi ryhtyä mun neulekuvaajaksi, kun taitaa kuvaamisen paremmin, mutta ei se vissiin suostu. Ei muka kerkeä muuta enää tekemään.)

Sukkia oli mukava neuloa. Tein ensimmäisen kerran (vissiin?) kantapään tuolleen lyhennetyillä kerroksilla. Varpaista varteen neulottin (alan pitää siitä tavasta yhä enemmän), silmukat pääteltiin neulalla, se meinasi ensimmäisen sukan kanssa tuottaa vaikeuksia. Tai siis, varasin liian lyhyen pätkän lankaa.


Malli: Wheat Rib Socks
Lanka: Wollmeise Twin, Pistazie (vihreä) ja WD Schvammerl
Puikot: 2,5 mm pyörö
Langankulutus: Pistazie noin 72 grammaa ja Schvammerl noin 36 grammaa


Minua pyydettiin tekemään vauvalle unipussi (vauva syntyy lähiaikoina). Olisihan noita ohjeitakin ollut, mutta päätinpä tehdä Ihan Itte. Silmukkamäärään katsoin vinkkiä (vinkkiohjeessa oli käytetty eri lankaa, eli lopulta kuitenkin omin päin senkin päätin) jostain ohjeesta. Mallineule syntyi vähän ikäänkuin neuloessa.


Neuloessa hirvitti. Todella. Onko leveyttä sopivasti. Onko mallineule sittenkään hyvä. Erottuuko se edes. Riittääkö lanka (todellakin, ei mennyt kuin himpun vajaa yksi kerä ja toinen keräkin ois ollut), onko pituutta tarpeeksi.Pituutta on ehkä liian vähän. No, mutta jospa pussi alkuajan edes ajaisi asiansa, voin sitten neuloa uuden.


Mallineule syntyi silmukoita nostelemalla. Lyhyesti sanottuna. :D

Malli: Omasta päästä
Lanka: Novita TicoTico
Puikot: 2,5 mm pyörö
Langankulutus: Varmaan noin 95-97 grammaa


Valmiita töitä ois pari lisääkin. Yksi huivi, joka on jo luvattoman kauan odottanut kylpyä. Yhdet lapaset sain tänään valmiiksi, niitä pitäis vielä pingotella. Ja puikoilla on jo huhtikuun sukat, tietenkin. Ihan alussa toki.

Ai niin! Sain (ostin) pääsiäisenä vihdoin vyyhdintelineen ja kerijälaitteet. Ihanan kätevää keriminen niillä! Miten olen voinut elää näin kauan ilman noita apuvälineitä? Kaksi kerää olen nyt niiden avulla kerinyt, hyvin on toiminut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat tervetulleita! :)