sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Sukkia sukkia sukkia!

Vihdoinkin jaksoin kuvata kaikki valmistuneet sukat. Eli kolmet, joista yhdet on valmistuneet jo ajat sitten, ja jonka jälkeen valmistuneita olen täällä esitellyt. Sukkaneuloosi on selvästi ollut alkuvuoden päällä. Valitan taas jo etukäteen taas kerran kuvien laatua. ;) :D Ja kuvia on luvassa monta.

Ensin viistosukat. Nämä oli siis tarkoitus tulla minulle, ostin langan silloin kun tein kaikkea muille eikä ollut aikaa itselle tehdä ja päätin, että teen siitä itselle sukat heti kun ehdin. Meni kuitenkin tuumat ja sentit sekaisin ja sukat ovat aivan liian isot minulle. Himpun isot pituudeltaan jopa miehelle. Ja koska olen maailman laiskin purkaja, sai mies sukat.


Tähän malliin olisi sopinut paremmin lanka, jolla olisi tullut kapeammat raidat.


Malli: Skew (rav.link)
Lanka: Hot Socks Luxor, violetti
Puikot: 2,5 mm pyöröt
Langankulutus: 76 g

Sitten itselle valmistui nororaitasukat, polvipituiset. Ihanat. Pääasiallisesti tykkään, vaikka en tykkääkään tuon toisen sukan kärkiosan värityksestä.


Tuossa oikean puoleisessa sukassa näkyy se vähemmän kiva kohta, ja pitikin just sattua tuohon osaan sukkaa, mikä näkyy muillekin!


Mutta tosiaan pääsääntöisesti tykkään näistä! Aivan takuulla tulette näkemään vielä lisää vastaavia raitasukkia. ;)

Malli: Aika perussukat, omasta päästä pohkeen jälkeen kavennukset, vahvistettu kantapää, silmukoitu kärki
Lanka: Noro Kureyon Sock, värit S149 (ruskea) ja S250 (violetti-sininen-punainen)
Puikot: 3 mm pyöröt
Langankulutus: Ruskeaa noin 50g, violettia noin 46g (voi olla muutama gramma, en punninnut keriä aloittaessa, että ovatko varmasti tasan 100g/kerä)

Ihanat. Ihanat. Ihanat. Sanoinko jo sen?

Sitten tuli hetki, jolloin en keksinyt muka mitään neulottavaa. Tai no keksin, mutta ei ollut oikeankokoisia puikkoja. Mies valitsi itselleen kohoneulesukat.


Mies myös valitsi värit kotona löytyvistä langoista.


Kärkeen ja kantapäähän olisi pitänyt enemmän pistää ruskeaa lankaa. Näissä kuvissahan ei kunnolla kantapäätä nyt edes näy.


Malli: Kohoneulesukat (Novitan sukkalehti)
Lanka: 7 Veljestä, ruskea ja valkoinen
Puikot: 4 mm sukkapuikot alussa, 4 mm pyöröpuikko kun sain käsiini

Siinäpä niitä. Sukkia. Olen tehnyt tänävuonna sukkia enemmän kuin viime vuonna. Nyt on maaliskuu. :D Mutta seuraavassa postauksessa ei ole sukkia! :D

8 kommenttia:

 1. Sukkaneuloosi :D! Pidin kaikkein eniten noista ihanan pitkistä sukista (nimestä huolimatta :P) ! Ensi syksynä minäkin teen tuommoiset, nih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä tuli heti minunkin suosikit! :D Melkein harmittaa, että ilmat rupeaa lämpenemään eikä tarvii kohta enää pitkiä villasukkia. Mutta vain melkein. :D

   Poista
 2. Oletpa melkoisesti sukkia ahkeroinut! Hurjan jännittävän näköinen malli tuo Skew, kiitos vinkistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mielessä on jo vaikka mitä sukkamalleja, jotka haluan tehdä. :D No, nyt menee ainakin hetki villapaidan parissa. Skewitkin ajattelin vielä uudestaan tehdä, paremmin mallille sopivasta langasta ja omaan jalkaan sopiviksi. :)

   Poista
 3. Ihania sukkia! :) Sukkaneuloosi on vaivannut minuakin useamman talven peräkkäin.Nyt vaivaa selässä,niin sukkailut vähän jäissä.Tuo kohoneulemalli sukkalehdestä on muuten tosi kiva;tein sillä mallilla itsekin muutamat sukat.

  VastaaPoista
 4. Blogissani on sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista
 5. Sinulle on kysymyshaasteita blogissani ;) !

  VastaaPoista

Kommentit ovat tervetulleita! :)