keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Stage Three

Tour de Sockin kolmosetapin ohje julkaistiin juhannusaattoaamuna klo 4 Suomen aikaa. Julkaisuajat siis vaihtelevat, yritetään varmaan saada tasapuolisuutta sen suhteen, koska kisaajia on ympäri maailmaa eri aikavyöhykkeiltä. Olisi voinut luulla, että moinen ajankohta hidastaa suomalaisia, mutta pyhpyh, kierroksen 7 nopeinta oli suomalaisia, ja valtaosa tähän mennessä valmistuneista samaten.


Kun näin ohjeen, ensimmäinen ajatukseni oli, että väliin jätän koko etapin, en todellakaan aio osallistua, koska minulla ei ole mitään mahdollisuutta saada sukkia valmiiksi ajoissa ja kirjoneulesukat jäävät kyllä kesken, jos menee yli kisa-ajan.


Sitten selvisi, että kuviot arvotaan. Vaihtoehtona oli tehdä nopat ja arpoa niiden perusteella, ja saada yhden bonuspisteen nopasta. Toimivaa tulostinta ei meillä ole, joten tein kakkosvaihtoehdolla ja arvoin 6 eri kaavion väliltä. Käytin arvontaan random.orgia ja miestäni.


Varmistin vielä kanssakisaajilta, että pienimmällä koolla tehty riittää, vaikkei menisi edes minun jalkaani. Ajattelin, että jos teen pienimmällä koolla, on edes pienenpieni mahdollisuus saada ajoissa valmiiksi.


Ja voi jumpe kuinka kauniit sukat mulla oli puikoilla! Kantapään jälkeen taisin jo melkein itkua vääntää, että kun nämä ovat niin kauniit, mutta aivan hitusen liian pienet itselle (menee 37 blokkiin, muttei omaan jalkaani).


Päätin tehdä toisen sukan isommalla koolla ja toiselle keksiä jotain. Alkuperäinen ajatus oli purkaa. Toinen ajatus oli kokeilla kastelua ja blokkaamista. Tuolla se on kuivumassa kylppärissä, mutten ole vielä ehtinyt kokeilemaan.


Toisesta sukasta tulikin sopiva, kärki ehkä hieman liian pitkä. Kärjen voi onneksi purkaa ja tehdä kavennuksen tiuhemmin kuin ohjeessa, jos koen sen ongelmaksi.


Sukat oli todella koukuttava neuloa. Kuviot tehtiin siis 10 kerroksen sarjoissa. Tuli todella helposti tehtyä "vielä yksi".


Yllättävän nopeasti sukat valmistuivat. Aloitin perjantaina ennen puoltapäivää ja maanantai-iltana olivat valmiit. Ja ehdin tekemään kaikkea paljon muutakin, siivoamaan, vierailemaan isän luona jne. Sijoitus oli 66 eli taas parannusta edelliseen.


Malli: Roll The Bones
Lanka: Hopeasäie Katriina värissä Heinävesi (vaalea) ja Wollmeise Twin värissä Heavy Metal (tumma)
Puikot: 2,5 mm pyörö
Langankulutus: Heitän hatusta, että Katriinaa meni noin 30 grammaa ja Twiniä 60 grammaa.


Seuraava etappi alkaa vasta 1.7. Silloin neulotaan helmisukat. Odotan jännityksellä. :) Neulonta-aikaa on melko vähän tuolloin, joten veikkaan ajan käyvän tiukille tuon etapin suhteen.

2 kommenttia:

Kommentit ovat tervetulleita! :)