lauantai 16. helmikuuta 2013

Riffit

Tämä on taas tarina näistä "aina ei mene ihan niin kuin suunniteltiin".

Kerran lankalaatikoita pöyhiessäni näytin samalla miehelle ihanimpia lankojani. Mies sanoi heti Wollmeisen Türkise Markise -pötköstä, että hän haluaa siitä sukat. Niinpä joulun alla keksin, että no mutta, teen miehelle joululahjaksi siitä villasukat - ja yritän neuloa salaa, ettei hälle selviä se etukäteen.

En saa nyt millään säädettyä värejä oikeiksi...

Etsin ohjeen ja pähkäilin kokoa ja aloin neuloa. Sain aikaseksi jättisukan. Miehelle aivan liian ison. Sovitutinkin sitä siinä vaiheessa miehellä, kun oli jo ilmiselvää, ettei mies niitä voi käyttää. Mies onneksi keksi sukille saajan, jolla on isot jalat. Into kuitenkin hiipui ja lankakin näytti siltä, ettei riitä. Ja sukista tuli hiukan erikokoisetkin keskenään.


Vihdoin kaivoin taas sukat esille, ei niistä paljon enää puuttunut, muutama tunti ahkeraa neulontaa. Eilen kiikutin sukat uudelle omistajalleen ja olivat juuri sopivat! Ehdin jo epäillä, että ovat jopa hänellekin liian isot. Malli on aika joustamaton, vaiko lanka, vaiko molemmat. Tai niin sanoi sukkien uusi omistaja, en itse ajatellut sen kummemmin. Sukathan siis vietiin eilen, tovi kerkesi joulusta vierähtää...

Mallikuvio oli aika helppo, kunhan se meni päähän. Kaaviota sai kyllä seurata, mutta tuo loppurutistus meni ihan ilman ohjetta jo (varren loppuosa, nämä neulottiin varpaista varteen).


Malli: Riff Socks
Lanka: Wollmeise Twin, väri Türkise Markise
Puikot: 2,5 mm pyörö
Langankulutus: Melkein 150 g. Unohdin punnita sukat, pieni nöttönen jäi jäljelle enkä sitäkään ole punninnut (tulen ehkä kohta muokkaamaan tämän kohdan).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat tervetulleita! :)