maanantai 19. joulukuuta 2011

Vauvan haalari

Huh, kiirettä pitää! Joulu lähestyy ja joululahjat ovat vielä ihan kesken. Onneksi edes yksi sellainen on jo kokonaan valmis. :) Mutta eipä niistä sen enempää. ;)

Jotain sellaistakin on valmistunut, jota voi jo esitellä. Viime viikolla syntyneelle suloiselle tytölle tein haalarin. Itse neulomistyö oli valmis jo pari(-kolme?) viikkoa sitten, mutta napit sain ommeltua vasta tänään.


Haalarin kanssa kohtasin pieniä ongelmia ja jouduin hieman säätämään. Toivottavasti tuo nyt toimii kuitenkin ja on edes suunnilleen sopiva jossain vaiheessa (ja toivottavasti talven aikana). Eli siis mittavirheen tein, tajusin vasta alkaessani saumoja ompelemaan, että hihat ei kyllä mene edes vastasyntyneen vauvan käsiin. Mietin ja pähkäilin, että mitä oikein teen. Päätin purkaa vain päättelyt ja jatkaa neulomista. Sen vuoksi kahden ylimmän napin välissä on pitkä väli, koska en tokikaan tajunnut, että siihen olisi voinut neuloa ylimääräisen napinläven.


Tänään olin myös niin taitava, että sain yhden napeista halki. Niinpä alin nappi onkin erivärinen ja erilainen. Luotan nyt siihen, että se ei haittaa vauvan vanhempia. :) Jos haittaa niin äkkiäkös kipaisen taas ostamaan yhden napin lisää ja vaihdan sen. Nuo kädentiet ja lahkeensuut voi olla joko noin taitettuna tai sitten ne voi suoristaa, vauvan koosta riippuen. :)

Vauvanneuleita on kyllä mukava tehdä. Ovat niin pieniä, että valmistuuvat aika nopeasti. Ja onhan ne söpöjä!

Malli: DROPS-puku kaksinkertaisesta "Fabel"-langasta
Lanka: DROPS Fabel, väri kanerva
Puikot: 6 mm pyöröpuikko, 6 mm sukkapuikot, 5 mm sukkapuikot (muistaakseni tein ohjeen puikoilla; edit. en tehnytkään ja oikeat puikot korjattu)Noin muuten, minua ärsyttää tuo Bloggerin Lukemisto kun se ei suostu toimimaan niinkuin pitäisi! Sen takia monen blogin jutut menee minulta ohi, koska vaikka olen kyllä liittynyt lukijaksi niin Lukemisto kadottaa ne välillä eikä ilmoita uusista kirjoituksista! Ärh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat tervetulleita! :)