maanantai 22. syyskuuta 2014

Jämäraitayllätyspolvarit

Sukkasato on menossa hyvää vauhtia. Ensimmäiset sukkani, jotka sain satoon tehtyä, unohdin kuvata ennen eteenpäin luovuttamista. Mutta ne oli hienot. Ehkä joku päivä muistan pyytää kaverilta kuvia.

No, asiaan. Seuraavaksi vuorossa oli jämäraitapolvarit, jotka jo monessa blogissa ovat vilahtaneet. Esimerkiksi Missä Neuloimme Kerran -blogissa näkyi vallan loistava pari, ja siellä on linkki myös Tiinan ihaniin luomuksiin.


Sukat on siis tehty raidoittaen kahdelta jämäkerältä. Neulojien parissa on pyörinyt toisille tehtyjä yllärijämäkeriä, mutta koska sellaista ei ollut tähän hätään saatavilla ja omatkin jämät pitäisi käyttää, tein kerät itse. Johan sitä ehti hyvin unohtaa, mitä lankoja niihin oli kerinyt!


Harmillisesti mulla on aika pitkiäkin jämiä, joten ensimmäisessä (vasemmassa) sukassa toiset raidat on yhdestä ja samasta langasta. Mutta tulipa sekin käytettyä! Ja hieno sukka siitäkin tuli.


Raitojen neulominen on koukuttavaa. Silti varsien kanssa tuntui välillä loputtomalta taipaleelta, samalla tavalla kuin hihoja neuloessa.


Nämä aloitettiin varpaista, ja koska oma käsialani ei täsmää aina ohjeen käsialaan, tuli kärjistä aika naftit. Mutta sopii ne silti omaan jalkaan. Ensimmäinen yritys piti purkaakin, koska käsialaeron lisäksi arvioin pituuden noin sentillä pieleen silmämääräisesti.On ne ihanat.
Kuvausassistenttikin vilahtaa siellä
Malli: Mittatilauspolvarit, pääsääntöisesti noudatettu ohjetta, pari omaa muokkausta
Lanka: Fingering-vahvuisia jämiä
Puikot: 2,5 mm


2 kommenttia:

Kommentit ovat tervetulleita! :)