tiistai 4. syyskuuta 2012

Kaikennäköstä

KYH-töitä on taas valmistunut yksi kappale! Jee! Ja toinen on edistynyt. Kesken on enää.... monta. :D

No mutta, asiaan. KYH-työ numero 8, Puro-kaulaliina. Valmistui tuossa, viime viikollako se oli. Puro on lankana toisaalta ihan kivaa, toisaalta ei. Näistä keristä ekat ostin joskus alennuksesta, ja loput eräältä ravelryläiseltä, kun tajusin, ettei omat varastot riitäkään tähän huiviin.

Piki tuli katsomaan huivia
 Mallikuvion oppi nopeasti ulkoa, vaikka alkuun jouduin pari kertaa purkamaan. Sopivan aivotonta, mutta silti sopivasti vaihtelua. Pituus vähän mietitytti useaan otteeseen, että mikä olisi sopiva. Olisikohan huivin pituus nyt noin 170 cm, eiköhän se sopiva ole.


Malli: Puro-kaulaliina
Lanka: Novita Puro, väri Aallokko
Puikot: 6 mm pyöröt
Langankulutus: Noin 178 grammaa (Ravelryyn taisin merkitä 180 grammaa eikä vieläkään täsmää jäljellä olevan kerän paino ja langanmenekki kahdessa työssä)


Tämän jälkeen oli tarkoitus tehdä loppuun matkasukat/katastrofit. Toinen lankakerä oli kuitenkin hukassa, joten tein Purosta kaulaliinalle kaveriksi yhteensopivat kämmekkäät. Päätin tehdä kämmekkäistä sen verran reilut, että mahtuu nahkasormikkaiden päällä - ja tuli vähän isommatkin.

Ei nämä nyt mitkään kauniit ole, mutta josko ne kuitenkin talvella lämmittäisivät vähän
Malli: Omasta päästä, alussa ja lopussa 5 kerrosta 2 o, 2 n, muuten sileää. Peukaloa varten päätelty 5 silmukkaa (ehkä toisessa 4 ja toisessa 5, ei kaikkea voi muistaa) ja luotu seuraavalla kerroksella uudelleen.
Lanka: Novita Puro, väri Aallokko
Puikot: 6 mm
Langankulutus: Noin 48 grammaa (kts. myös kaulaliinan kohdalta)


Ja sitten pääsin vihdoin sukkien kimppuun. Tykkään Cookie A:n sukkamalleista. Kahdet olen tainnut aiemmin tehdä, ja teen takuulla vielä lisääkin - ja ostan jossain vaiheessa Sukkia. Rakkaudella. -kirjan. Nämä sukat aloitin heinäkuun lopussa autossa matkalla Helsinkiin (varsinainen matkakohde Tallinna). Muuten en sen reissun aikana näitä neulonutkaan. Palasin sukkien pariin matkalla Lappiin & Norjaan. Noin 70% sukista onkin valmistunut tien päällä.


Sukkien kaaviot olivat helppoja. Mutta opin kyllä hyvin pian, että helppoakin kaaviota on seurattava eikä luotettava muistiinsa autossa istuessa.


Ja Lapissa ja Norjassahan sitä piti tietenkin samalla tuijotella maisemia auton ikkunasta ja neuloa katsomatta. Ei hyvä, ei hyvä.


Sukat vilisevät virheitä. Toivottavasti ei kuvista hirveästi näy. Ja kaikenlisäksi niistä tuli liian pienet! Luulin, ettei ollut mittaa mukana, mutta olipas. Ja laiska-purkaja oli matkalla - päätin, että sukista saa tulla mitä tulee, en pura. :D


Malli: Angee
Lanka: Four Seasons Hot Sock Fashion
Puikot: 2,5 mm pyörö
Langankulutus: Noin 61 grammaaYritän saada joku päivä aikaiseksi "levittää" mysteerihuivi Rockefellerin ja kuvaan sen sitten. Joku päivä. Lupaan. Ja yhdet tossut on kuvaamatta, ne on nyt töissä. Joku päivä.
Värttinääkin pitäisi pyöritellä.

5 kommenttia:

 1. <3!!!

  Sätti tervehtää!

  A_K

  VastaaPoista
 2. Taas olet ahkeroinut vaikka mitä. Erityisesti sukat ovat tosi kauniit. :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan rehellistä tekstiä :D ja mahtavia lopputuloksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin kirjotutti pelkän kuvien lätkimisen lisäksi. :D

   Poista

Kommentit ovat tervetulleita! :)