lauantai 21. heinäkuuta 2012

Liian monta rautaa tulessa

Nyt on niin kiireistä aikaa käsitöiden parissa, että KYH jää pahasti kesken. Aion kaikki KYH-työt tehdä kyllä loppuun asti, mutta aikataulussa en pysy mitenkään. Ehkä jos tästä alkaen neuloisin 20 tuntia/päivä pelkkiä KYHejä.

Selityksiähän löytyy aina. No, aloitetaan. Mysteerihuivi 2012, Stephen Westin Rockefeller. Ensimmäinen mysteerineulejuttuni. Mietin huivin neulomiseen osallistumista (kirjoitin siitä Ravelryynkin). Sain ohjeen lahjaksi, joten sittenhän siinä ei ollut enää miettimistä. Mysteerihuivissa idea on siis se, että ohjeet tulevat tipottain, tässä tulee 4 osassa. Ensimmäinen tuli viime viikon perjantaina, toinen eilen. Seuraava tulee ensi perjantaina ja viimeinen 3.8. Mysteerihuivi (ja muutkin mysteerineuleet) on vähän riskaabelia. Et tiedä yhtään, minkälainen lopputuloksesta tulee, joten voi olla, ettei valmis neule miellytäkään. Tämän huivin kohdalla olen vähän kahden vaiheilla, näkee nyt, kunhan olen saanut valmiiksi.

Ei selitykset siihen loppuneet. Olen aloittanut uuden harrastuksen! Harrastuksethan on kivoja, vai mitä! Jonkun aikaa olen jo katsellut mm. Ravelryssä ihmisten itsekehräämiä lankoja. Ja seurannut vähän jutusteluakin siitä. Ajattelin aina, että no onneksi tuo ei minua kiinnosta. Kunnes eräänä päivänä kävi *naps*, tilasin värttinän. Tilasin myöhemmin Kehrääjän Käsikirjankin (Tuulia Salmela), toisen värttinän, sain lahjoituksena harjoittelumateriaalia ja kävinpä ihan Tuuliviiristä ostamassakin 20 gramman nöttösen kuitua. Ja kehrääminen on kivaa! Harjoitusta vaatii vielä, mutta koko ajan parempaan suuntaan!

Merinoa, ensimmäiset harjoitukset sekalaisen harjoitusmateriaalin jälkeen, ylempi tehty ensin

Huonoja kuvia, tiedän
Nämä ihanuudet ostin Tuuliviiristä, molemmissa 50 grammaa merinoa

Ja tällaista sain aikaan vihreästä. Toinen samanlainen (!!) säie pitäisi saada aikaan, ei tule onnistumaan. :D Mutta tästä pitäisi nyt tulla ihan ensimmäistä itsekehrättyä lankaa, joka päätyy neulottavaksi asti!

Kertaamista en vielä ole päässyt testaamaan. Ajattelin odottaa painavampaa värttinää, koska nuo violettisävyiset säikeet ovat niin paksuja (ja ylikierteisiä ja ja ja), että voi olla helpompaa kerrata, kun värttinällä on painoa.

Yksi KYH-työ olisi tuossa valmiina ja esittelemättä, mutta ei ole ollut sen suhteen kuvausintoa. Josko lähipäivinä...

2 kommenttia:

 1. Ompa kiva blogi!!
  Liityin lukijaksi!!
  Käy kurkkaamassa munkin blogi, josta löytyy myös neulomisjuttuja :)
  http://pieniatahtia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! :) Käyn kohta kurkkimassa sinunkin blogia.

   Poista

Kommentit ovat tervetulleita! :)