keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Villasukkia, vauvantossuja

Olen aiemminkin pitänyt "neulomusblogia", löytyy vielä osoitteesta neulomuksia.vuodatus.net. Tuon blogin viimeisen päivityksen jälkeen olen taas saanut jotain aikaakin.

Anopille tein valkoiset villasukat, käytin lankana jotain "Jättis"-lankaa. Langan olen ostanut tuttavalta, joten en tiedä tarkemmin sen alkuperää.


Pelkäsin, että noista sukista tuli liian isot, kun anoppi pyysi nimenomaan "istuvia" sukkia. Sopivat ne kuitenkin olivat.

Kaverin vauvalle neuloin vauvantossut. Ohjeen löysin Ellien sivuilta. (Vauva muuten syntyi tänään.) Lankana käytin Novitan Miamia, värinä turkoosi. Lanka ja väri olivat kaverini toive.


Tossut puolestaan sitten tuntuvat hirveän pieniltä, vaikka ohjeessa oli koko 60. Tiedä sitten, kannattaisko minun ahkerammin tehdä niitä mallitilkkuja. Ajattelin nyt vielä kokeilla, riittäisikö lanka vielä toisiin tossuihin, jotka olisi sitten isommat.

Toiselle kaverille tein myös villasukat. Hän ei vielä tiedä, millaiset tulee saamaan (josko huomenna muistaisin viedä postiin). Toivottavasti ei eksy tänne blogiin. ;) Lankana Novitan Linnut, väri kyyhky.


Nämäkin sukat tuntuvat aika reiluita. Minullehan ne on isot (käytin itseäni mallina yrittäessäni saada erilaisia sukkakuvia kuin ainaiset lattialta otetut), mutta kaverilla on hieman isompi jalka. Toivottavasti eivät hirvittävän isot olisi ja olis värikin kaverin mieleen.

Valmiina on myös "tunika", jonka ohjeen löysin Novitan lehdestä. Tunika se ei vaan valmiina olekaan vaan ihan normaalin paidan mittainen. Se tuli itselleni ja tykkään siitä kovasti. Yritän ottaa lähipäivinä siitä kuvan, jotta saan tänne lisättyä.

Tällä hetkellä on puikoilla sormikkaat, nekin laatuaan ensimmäinen yritykseni ja tulevat itselleni. Kovasti on haaveita, että mitä kaikkea sitä seuraavaksi tekisi. Nuo Novitan lehdet postilaatikkoon tupsahtaneena saavat haaveilemaan vaikka mistä! Ikävä kyllä langat ovat niin kalliita, että näin työttömänä ja keikkatyöntekijänä ei raaski noita kalliimpia lankoja ostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat tervetulleita! :)