keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Sunday, Monday, Happy Days

Sain kuulla luvanneeni jo lauantaina, että "huomenna" haalaripostaus. Noo, nyt on jo keskiviikko...

No mutta asiaan. Sisko pyysi neulomaan pienemmälleen välihaalarin talveksi. Aloitin haalarin jo marraskuussa. Projekti vähän kesti.


Ohjetta etsiessä napisin siskolle, etten halua mitään tylsää. Ja minkä valitsin. Ohjeen, jossa neulotaan vain sileää ja ainaoikeaa... Lanka loppui kesken siinä vaiheessa, kun puuttui enää pääntien reunus ja saumojen ompelu. Sain kerän lankaa kanssa-Räveltäjältä - ihan ilmatteeksi. Pitää muistaa laittaa hyvä kiertämään jossain vaiheessa. :)


Nappeja ompelin kummipojan synttäreillä (haalaripojan isoveljen siis). Valittiin minun pienoisesta nappikokoelmasta liian pienet napit siskon kanssa. En tykkää nappien ompelusta yhtään - ja nyt tein sen turhaan. Sisko käy varmaan jossain vaiheessa ostamassa uudet napit ja ompelee ihan itte ne. :D

On muuten hurjan vaikea saada tarkkoja kuvia haalarista, joka on 10 kuukauden ikäisen (kävelevän) vauvan päällä. Tässä on parhaimmat.


Malli: Happy Days ja linkki vielä suoraan Dropsin sivuille
Lanka: Drops Merino Extra fine
Puikot: 3,5 mm ja 4 mm
Langankulutus: Reilut 7 kerää?

lauantai 22. helmikuuta 2014

Testineulontaa sekä kolmas kerta melkein toden sanoo

Täällä blogissa on nähty aiemmin viistosukkia täällä ja täällä. Nyt tein kolmannet tuossa vuodenvaihteen tienoilla. Valitsin projektiin ihanan ihanan langan, jota olin säilytellyt Ihan Ittelle ihanaan projektiin.


Oli siis kovat paineet saada vihdoinkin itselle sopivat sukat tällä mallilla. Jännittikin neuloessa niin maan kauhiasti. :D Neuloin näitäkin kahdella pyöröllä yhtä aikaa.


Lopputuloshan oli, että ihan hitusen liian isot ovat, mutta kelpaa minulle. :) Ihanat sukat tuli!


Malli: Skew
Lanka: Wollmeise Twin, väri Blue Suzanne WD
Puikot: 2,5 mm pyöröt

Osallistuin myös heti alkuvuodesta testineulontaan. Rynnin mukaan, vaikka testineulojat oli jo saatu kasaan, kun huomasin koko jutun. Oli kuitenkin pakko päästä testaamaan heti, malli oli niin kaunis ja Tiina Kuun ohjeet on niin kivoja tehdä.


Langaksi kävin ostamassa paikallisesta lankakaupasta itselleni upouutta tuttavuutta, Gjestal Jannea. Innostuin näistä myös siksi, että oli pitkästä aikaa kiva tehdä "paksulankasukat".


Malli oli simppeli. Allekirjoittaneella vaan oli jotain omituisia vaikeuksia keskittymiskyvyssä ja kaavionlukutaidossa, joten purkaakin sai pariin otteeseen.


Janne oli lankana miellyttävä tuttavuus. Mukava sitä oli ainakin neuloa. Aika näyttää, miten kestää sukissa. Paksulankasukille on ollut harvinaisen vähän nyt käyttöä, joten nämä sukat ovat olleet jalassa vasta pari kertaa.


Malli: Hovineito (ohje tulee myöhemmin julki)
Lanka: Gjestal Janne
Puikot: 4 mm pyörö


Sain myös viimein valmiiksi vauvan haalarin, yritän tehdä siitä postauksen huomenna jo!

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Selitys, miksi ei ole mitään valmiina

Tai on valmiina edelleen parit sukat, joita en ole esitellyt vielä täällä. Jotenkin kauhean vaikeaa nyt saada ittensä kuvaamaan niitä. Molemmat sukat on jopa olleet jo pyykissäkin.

Mutta siis. Aktiivisesti kesken on villapaita. Ihana hupullinen ja kengurutaskuinen villapaita. Neuloin sitä kuukauden. Tajusin, että aivan liian pieni. Purin sen kokonaan. Aloitin alusta (tein mallitilkun, wohoo!) ja arvatkaa kuinka paljon sitä nyt huvittaa neuloa. Tasan viikko sitten purin sen. Valmiina oli siis huppu, vartalo ja toinen hiha. Eli melkein valmis.

Nyt huppu on menossa eikä ole viikossa edennyt juuri mihinkään.

Tekisi ajoittain kauheasti mieli aloittaa jotain muuta, mutta tiedän, etten siinä tapauksessa saa tuota paitaa ikinä valmiiksi. Kärsivällisyyttä siis toivon itselleni. :D

(Ai niin, on mulla kesken siskonpojan haalarikin. Siitä loppui lanka kesken. Sain lisää tiistaina. Puuttuu enää pääntienreunus ja saumojen ompelu ja lankojen päättely. Se on siis ehkä jo kohta valmis ja esitteillä. Ehkä.)

lauantai 8. helmikuuta 2014

Allergiaoireiden estoon

Tiedättehän tuon yleisen allergian, joka aiheuttaa joskus päänvaivaa ainakin minulle. Et voi tuosta vaan ostaa jotain kelloa tai vyötä, koruista pitää aina tarkistaa, ettei se sisällä kyseistä asiaa. Silmälaseihin pitää hankkia titaanikehykset, tai onneksi nykyään taas muovikehykset ovat suosittuja. (Enkä tiedä, millaisia metallikehykset nykyään ovat.) Kyseistä allergiaa on Terveyskirjaston mukaan Suomessa noin 20% nuorista naisista ja parilla prosentilla nuorista miehistä (entäs vanhoista?). Kyllä, nikkeliallergia.

Jotenkin sitä ajattelee, että allergia on niin yleinen nykyään, että uskaltaa huoletta ostaa esim. Polarin aktiivisuusrannekkeen. Ja googlettelin tuossa nikkeliallergiasta niin pitäis myös olla jotain rajoituksia EU:ssa. No, kyseinen aktiivisuusranneke on nyt pari päivää ollut ranteessani. Ihana kutina ja näppylät ilmestyivät tänään. Ihmeen pitkään meni.

Mitä tekee neuloja. Eihän kallista ranneketta voi käyttämättä jättää. Neuloja neuloo tietenkin suojan!

Ei se oikeasti ole minun rannetta vasten noin kohtuuttoman suuri
Mikä sen sopivampi suoja. Neulominen lisää aktiivisuutta (rannekkeenkin mukaan, saikkupäivinä saa ihan hyvät aktiivisuudet, kun ei jaksa tehdä muuta kuin istua sohvalla ja neuloa).

Tuo ranneke on kyllä kiva lelu. Vielä kivempi ois, jos siitä saisi motivaatiota liikkumiseen, kunhan tästä taudista paranen kunnolla. 

Malli: Ihan perusputki
Lanka: Wollmeise Twin, väri Blue Suzanne WD
Puikot: 2,5 mm pyörö

Ainakin kahdet sukat olisi valmiina. Pitäisi jaksaa kuvata ja lisätä tänne blogiin. Se kuvaaminen on vaan nyt ollut jotenkin ylivoimaisen vaikeaa mukamas. Jos viikonlopun aikaan jo...