tiistai 11. kesäkuuta 2013

Kastemekko

Reilu kolme vuotta sitten pitelin sylissäni rakasta kummipoikaani, kun hänet kastettiin. Hänellä oli päällään todella kaunis (hehheh) mekko.



Siskoni pyysi minua neulomaan mekon, ja suostuinkin (muistaakseni) heti.


Smokkipoimutus muistaakseni ajoi minut hermoromahduksen partaalle.


Kiirekin loppujen lopuksi taisi mekon kanssa tulla, vaikka ajoissa aloitin. Siihen aikaan en vielä näin kovin neuloosin kourissa ollut kuin nykyisin.


Mallia en enää muista. Muistaakseni sisko sen jostain löysi. Lanka oli ehkä Novitan Kotiväkeä. Ehkä. Puikkokokoa en muista.

Mekkoon on siniset nauhat, mutta nyt nauhat otettiin pois pesun ajaksi. Lauantaina mekko pääsee taas käyttöön sinisten nauhojen kanssa. Kukahan ne nauhat jaksaa pujottaa... :) (Ja ei, minä en ole saanut lasta.)

Kuvat on näköjään vähän epätarkkoja, mutta huomasin vasta kun latasin kuvat koneelle enkä jaksanut mennä kaivamaan mekko taas pukupussista ulos. Silloin kolme vuotta sitten en ehtinyt (?) kuvia ottamaan.

___
PS. Blogissa on vierailtu yli 10 000 kertaa! Kiitos teille kaikille. :)


PPS. Ohje on täältä http://www.pirkka.fi/artikkeli/63409-neulo-kastemekko

torstai 6. kesäkuuta 2013

Pitsihuivi

Kaverini löysi ihanan pitsihuivin ohjeen. Minulla oli valmiina jo kotona pitsivahvuista, huiviin sopivaa lankaakin, joten ei muuta kuin huivi puikoille. Aloitin huivin jo huhtikuun lopulla, mutta testineuloin välissä kahdet sukat toukokuun sukkahaasteeseen.

Huivia jaksoi neuloa yllättävän hyvin, vaikka oli paljon toistoa. Kehitin itselleni vielä lisähaasteen, että huivin on oltava valmis ylioppilasjuhliin (ei omiin) mennessä, että saan sen sinne päälle. Tätä huivia todellakin neulottiin montamonta tuntia päivässä, sormet ja niskat kipeinä. Ja se kannatti.


Huivissa on paljon toistoa, mutta sitä oli silti mukava neuloa. Ehkä ilman deadline-haastetta olisi mennyt paljon pidempään kuitenkin. Huivissa oli ohjeen mukaan tarkoitus neuloa ykköskaaviota, kunnes puolet langasta on kulunut. Kiirehdin hieman ja siirryin seuraavaan kaavioon (ehkä hieman väärin näyttävän vaa'an mukaan) 6 grammaa etuajassa. Riittävän iso huivista tuli silti. Ihana.

Ostin myös Biltemasta nuo ruutuhyppelymatot vihdoinkin. Ne on kätevät. Kaksi pakettia riitti just noin isolle huiville, kaksi kaarevaa palaa jäi yli. Me tarvitaan myös isompi asunto, koska huivihan ei ole pingotettu yläreunastaan kunnolla kireäksi. Seinät tuli vastaan.

Kuvia ei kummoisia ole tällä kertaa. Ei ole ollut aikaa/intoa/jotain kunnon kuvauksiin, mutta näkeehän näistä nyt jotain. Juhlissa oli tarkoitus otattaa kuvat, mutta unohdin.

Huivi käytössä
Malli: Aquila
Lanka: Posh Yarn Daisy Lace, väri Dragon Slayer
Puikot: 3,5 mm
Langankulutus: Noin 81 grammaa

PS. Huivissa on harvinaisen vähän virheitä! Ehkä yksi tai kaksi, ja niitäkään kukaan ei huomaa, ja itsetehdyssä pitää pari virhettä ollakin. Ja sanoinko jo, että se on ihana?