tiistai 19. helmikuuta 2013

Ronsu

Ravelryssä eräs neuloja kehui tätä mallia, etenkin sitä, ettei tarvinnut ommella yhtään saumaa. Pistin samantien ronsun jonooni, ja päätin neuloa sen joskus. Kun kummipojan synttärit lähestyivät enkä ollut vielä keksinyt lahjaa, päätin neuloa tämän.

Saumoja ei tosiaankaan tarvinnut ommella yhtään. Mutta silmukoita piti poimia, ja se oli välillä melko hankalaa. Ronsu meinasi saada monta kertaa kohtalon lentää parvekkeelta hankeen, mutta sinnillä loppuun tein. Ensimmäistä jalkaakin aloin ensin vahingossa neuloa väärään kohtaan ja siinä vaiheessa väsyneenä meinasin itkeä. Seuraavana päivänä, kun olin rauhoittunut, purin jalanalun ja neuloin sen oikeaan kohtaan.



Pehmolelun täyttäminen oli yllättävän hankalaa. Tuntui, että ronsuparka jäi ihan muhkuraiseksi ja kummallisen muotoiseksi. Silmien kanssa iski turha laiskuus. En jaksanut googlettaa, mikä on french knot suomeksi ja miten se tehdään. Aikataulun myös ajattelin ensin olevan liian tiukka ja ostinkin varmuuden vuoksi myös toisen lahjan.

Ensimmäinen ja ehkä myös viimeinen neulomani pehmolelu. Vannomatta tietenkin paras.


Malli: Elijah
Lanka: Araucania Ranco Multy
Puikot: 2,5 mm pyörö (!! joka hankaloitti entisestään neulomista, sukkapuikkoja suosittelen, jos joku muu neuloo tämän)
Langankulutus: 29 grammaa

lauantai 16. helmikuuta 2013

Riffit

Tämä on taas tarina näistä "aina ei mene ihan niin kuin suunniteltiin".

Kerran lankalaatikoita pöyhiessäni näytin samalla miehelle ihanimpia lankojani. Mies sanoi heti Wollmeisen Türkise Markise -pötköstä, että hän haluaa siitä sukat. Niinpä joulun alla keksin, että no mutta, teen miehelle joululahjaksi siitä villasukat - ja yritän neuloa salaa, ettei hälle selviä se etukäteen.

En saa nyt millään säädettyä värejä oikeiksi...

Etsin ohjeen ja pähkäilin kokoa ja aloin neuloa. Sain aikaseksi jättisukan. Miehelle aivan liian ison. Sovitutinkin sitä siinä vaiheessa miehellä, kun oli jo ilmiselvää, ettei mies niitä voi käyttää. Mies onneksi keksi sukille saajan, jolla on isot jalat. Into kuitenkin hiipui ja lankakin näytti siltä, ettei riitä. Ja sukista tuli hiukan erikokoisetkin keskenään.


Vihdoin kaivoin taas sukat esille, ei niistä paljon enää puuttunut, muutama tunti ahkeraa neulontaa. Eilen kiikutin sukat uudelle omistajalleen ja olivat juuri sopivat! Ehdin jo epäillä, että ovat jopa hänellekin liian isot. Malli on aika joustamaton, vaiko lanka, vaiko molemmat. Tai niin sanoi sukkien uusi omistaja, en itse ajatellut sen kummemmin. Sukathan siis vietiin eilen, tovi kerkesi joulusta vierähtää...

Mallikuvio oli aika helppo, kunhan se meni päähän. Kaaviota sai kyllä seurata, mutta tuo loppurutistus meni ihan ilman ohjetta jo (varren loppuosa, nämä neulottiin varpaista varteen).


Malli: Riff Socks
Lanka: Wollmeise Twin, väri Türkise Markise
Puikot: 2,5 mm pyörö
Langankulutus: Melkein 150 g. Unohdin punnita sukat, pieni nöttönen jäi jäljelle enkä sitäkään ole punninnut (tulen ehkä kohta muokkaamaan tämän kohdan).





tiistai 12. helmikuuta 2013

Puhelinpussukka

Alkuvuoden raskaalla reissulla puhelin hajos ja puhelinpussukka hävis. Tiedä mihin pysähdyspaikalle tippu, hankala lähtiä etsimäänkään.

Niinpä rakas luurini tarvitsee uuden pussukan. Edellisen postauksen sukista jäi lankaa yli, joten ryhdyin heti tuumasta toimeen. No, olisihan se pitänyt arvata, että kun minä neulon ohjeen mukaan niin pientä tulee. En jaksanut kuitenkaan ruveta yöllä säätämään ja laskemaan, joten... neuloin vaan. Näytti puikoilla tuotos siltä, että sinne mahtuu sytkäri. Joustinneule kuitenkin nimensä mukaisesti joustaa. Joten puhelimeni mahtuu melkein sinne. Melkein.


Päätin, että pussukka saa lähteä eteenpäin ja teen itselleni uuden, vähän modatun, ehkä vähän paksummasta langasta. Jahka jaksan. Toivottavasti ton älyni näyttö kestää siihen asti (on siinä suojakalvo, mutta silti tuntuu, että se kolisee johonkin koko ajan).

Pohjassa on pienenpieni virhe, rupesin vahingossa neulomaan sileää, vaikka loppuun asti oli tarkoitus tehdä joustinneuletta. En jaksanut purkaa.


Malli: Alika Phone Sock
Lanka: Sukka-Puffa, väri Pikkuprinssi
Puikot: 2,5 mm pyörö
Langankulutus: 13 grammaa

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

SSH13 Helmikuu

Helmikuun haasteena oli tehdä joko sukat, joihin tulee helmiä tai sukat, joiden ohje löytyy Ullasta. Tiesin heti, etten rupea helmien kanssa pelaamaan. Sukiksi valikoitua nopeasti malli, joka oli jonossa jo odotellutkin.

Aloitin sukat innolla heti 1. helmikuuta. Edellisenä iltana olin aivan malttamaton, kerin langan valmiiksi. Lankakin valikoitui helposti. Päätin heti, että sukat tehdään langasta, jota löytyy jo kotoa sekä lisäbonuksena jonkin aikaa vuoroaan odottanut lanka.


Sukkia oli todella mukava neuloa ja edistyivät nopeasti (tai siis mulle nopeasti, 10 päivää meni, jotkut teki jo tässä ajassa kahdet sukat...). Toki oli pari "välipäivääkin", jolloin en jaksanut neuloa ollenkaan.

Toisesta varresta tuli ehkä ihan hitusen pidempi kuin toisesta. Ja 1o1n-joustimesta saan aikaan rumaa jälkeä... Itselle tein, ja käyttöön tulevat varmasti.


Malli: Eestaas
Lanka: Sukka-Puffa, väri Pikkuprinssi
Puikot: 2,5 mm
Langankulutus: 70 grammaa


perjantai 8. helmikuuta 2013

Huivi joka pelastettiin

Viime keväänä sain lahjaksi ihanan huiviohjeen kanssa-Kahelilta. Löysin paikallisesta lankakaupasta huiviin Just Ihanan langan. Ja eikun innolla neulomaan! Lanka oli ihanaa, malli oli tosi kiva neuloa. Hieman ihmetytti, kun jouduin hakemaan lankaa lisää ja toisestakin kerästä meni niin paljon, mutta en suonut asialle sen kummemmin ajatuksia, neuloin vaan.

Huivi valmistui, se kylvetettiin, se yritettiin pingottaa ja totuus selvisi. Jossain meni vikaan. Öh. Sen piti olla kolmiohuivi. Ei se ole. Ja pingotuskin meni päin... mäntyä (osittain rakkaiden karvakorvien "pienellä" avustuksella, osittain omien taitojen puutteesta). Eikä ryöhelöreunahuivit oikein ole ehkä minun makuuni, nättejä kyllä, mutta en osaisi käyttää.

Uhkasin purkaa koko tekeleen. Heittää roskiin. Räjäyttää tuhota. Onneksi huivi sai pelastajan ja sovittiin vaihtokaupoista.


Sain tänään kuvia pingotetusta huivista. Muuta ei ollut pelastaja tehnyt, vaikka epäilin, että päättelyn joutuu purkamaan.

Tämän huivin olin tosiaankin purkamassa tai heittämässä roskiin. On se nätti! Vaikka juu niin, en edelleenkään varmaan itse osaisi käyttää. Enkä tiedä vieläkään, missä meni vikaan! Alla on linkki ohjeeseen niin voitte verrata. Ja jos joku keksii, mitä mokasin, niin voi kertoa.


Malli: Willow
Lanka: Austermann Step Classic
Puikot: 4 mm
Langankulutus: Noin 175 grammaa

Tekisi ihan mieli neuloa huivi uudestaan! Kokeilla, teenkö samaan virheen. Sitä paitsi nätti se on. Onneksi tämä yksilö pelastettiin ja se sai arvoisensa kodin.

perjantai 1. helmikuuta 2013

Ihana ihana paketti!

Kävin tänään postissa hakemassa lankapaketteja. Jep, monikossa. Yksi niistä oli ylitse muiden ja ylitse kaikkien omistamieni lankojen. Wollmeisen "ylläripussi". Katsokaa ja ihailkaa, ja kadehtikaa!

Punainen vyyhti on enempi samanvärinen kuin monivärisen punainen osuus
Oli muutkin paketit ihania, olenhan ne itse ostanut. :)


Helmikuu on alkanut. Helmikuun sukkahaastesukat on aloitettu (niistä tulee kivat). Tajusin samalla, että sain tammikuussa vain ne yhdet sukat valmiiksi. Yhdet sukat! Ja tuntuu kuin olisin neulonut vaan päivästä toiseen. Tosin, no, se alkukuu meni miten meni.

Koska lankojen säilytystila on taas loppunut (nämä tänään haetut langat joutuu vähän etsimään sijoituspaikkojaan, ei mahdu laatikoihin), pitänee siis viikonloppuna ahkerasti neuloa. :)